När man övervinner sig själv

Våga prova.
Har jobbat på smartermarketing under flera år och jag har jobbat med kundservice under flera år men jag har aldrig förut varit med ut på ett kund besök. Innan idag vill säga. Jag var ologiskt nervös. Jag förstår verkligen inte varför jag kände mig så nervös. Men det var jag. Så till den milda grad att jag hade lite svårt att sova i går kväll. 

Som tur var skulle jag inte åka dit själv. Jag skulle ju följa med en av våra duktiga säljare. Och lite av nervosisteten försvann när jag träffade honom för att samåka men pirret i magen ville inte ge med sig. Förrän vi kom ut till kunden. Kunde inte ha kunnat följa med på ett bättre kundbesök än detta. En jätteavslappnad men härligt inspirerande människa som hade en klar vision av vad han ville få ut av sin marknadsföring. 

Och när jag väl fick prata om mitt område och min expertis så försvann rädslan totalt. Det är en skön känsla att känna att det jag kan det är jag bra på. Och det var verkligen skönt att kunna andas ut och känna sig trygg och säker. När vi gick därifrån hade oron nästan förvandlats till eufori. Hade jag varit tyst och sammanbiten på väg dit så kvittrade jag nu som en fågel i sommarsol och kände mig som att jag skulle ha kunnat besökt kunder på löpande band. Det kommer jag nu dock inte göra eftersom det inte normalt ingår i mina arbetsuppgifter men om inte annat så gjorde det mycket för min egen självsäkerhet i arbetet. Jag kunde klara av något jag inte trodde jag skulle våga. Och att våga prova nya saker är inte min starka sida så man kan väl säga att det var ett stort steg i rätt riktning för min personliga utveckling.